Onze diensten – Content creatie

Content creatie

U schrijft inspirerende teksten die een genoegen zijn om te lezen ?

Helaas…

Websites worden niet gelezen, ze worden gescand!

Hou de bezoeker in gedachten

Soms worden web teksten geschreven door taalvirtuozen die excelleren in het schrijven van vlotte, creatieve teksten die een plezier zijn om te lezen.

Er is slechts één probleem: website teksten worden niet gelezen

… of toch niet systematisch en integraal. Een bezoeker zal eerst de pagina scannen en beslist in een bestek van enkele seconden of hij de gezochte informatie zal vinden op de geopende pagina. Is hij niet overtuigd, dan klikt hij onverbiddelijk weg! Is hij wel overtuigd, dan zal hij puntsgewijs op zoek gaan naar de gewenste informatie.

Zelden wordt een pagina van boven tot onder gelezen.

Is de bezoeker wel overtuigd dat de pagina hem de gezochte informatie zal bieden, dan zal hij die zo snel mogelijk wensen te lokaliseren. Hij scant hierbij de pagina en blijft rusten op specifieke tekstfragmenten. Zelden wordt een pagina systematisch van boven tot onder gelezen. Daarom zullen goede webpagina’s via hoofdingen of lijsten de lezer helpen om snel die inhoud te lokaliseren die voor hem interessant is.

Een heldere structuur

Het is eveneens essentieel dat de volledige website duidelijk gestructureerd is. De bezoeker moet het volste vertrouwen hebben dat hij doorheen de pagina’s kan navigeren zonder het spoor bijster te raken.

altravida zal eerst de totale website inhoud in kaart brengen en dan verdelen over een logisch aantal pagina’s. Sommige pagina’s zullen zich in de eerste-lijn bevinden. Dit zijn landingspagina’s, specifiek bedoeld om via zoekopdrachten gevonden te worden. Andere pagina’s zullen veeleer via interne links of via een website menu benaderd worden.

Copywriting

Hoe zorgt men er voor dat een bezoeker niet snel wegklikt naar de website van een concurrent? Een goede website tekst voldoet aan de volgende criteria:

  1. De bezoeker in enkele seconden overtuigen dat hij op deze website de gewenste informatie zal vinden.
  2. De aandacht vasthouden via beknopte teksten die zakelijk en relevant zijn.
  3. De bezoeker verleiden tot “call-to-actions”. Dit zijn aansporingen tot actieve handelingen, zoals contact opnemen, zich inschrijven op een nieuwsbrief, iets bestellen, …
  4. Is gefocust op “conversions”. Hoe kan men bezoekers omvormen tot klanten?

Vanzelfsprekend maakt copywriting een groot deel van het SEO werk uit. altravida zorgt ervoor dat de keywords die de zoekmachines uit de webpagina’s halen, maximaal overeenstemmen met de zoekopdrachten die uw potentiële klanten gebruiken.

Nog iets wat evident zou moeten zijn, maar het in de praktijk niet altijd is: de teksten moeten absoluut foutloos zijn, en op een meertalige website moeten de vertalingen overeenstemmen met de originele teksten.

Het schrijven van website teksten vereist een grote deskundigheid. Een goede tekst is niet het resultaat van een vlaag van inspiratie, maar wordt geschreven, gelezen, herschreven en beoordeeld op haar effectiviteit via bezoekersanalyse.

Fotografie

Beelden zijn zoveel krachtiger dan woorden. Ze moeten dan ook met zorg gebruikt worden.

Webpagina’s met enkel tekst zijn zeldzaam. Meestal wordt de tekst ondersteund door foto’s of illustraties. Ze bieden rustmomenten op de pagina en helpen een gewenste sfeerschepping te bereiken.

In andere gevallen hebben de foto’s een directe informatieve waarde en tonen ze de producten die u aanbiedt.

altravida zal :

  1. Beeldmateriaal selecteren uit foto databanken.
  2. Zelf foto’s produceren. Wij investeren continu in ons fotomateriaal. Een 360° camera staat als volgende op ons verlanglijstje.
  3. Een professioneel fotograaf inschakelen als u topklasse foto’s wenst op uw site.

altravida zal nooit foto’s gebruiken waarvan het de rechten niet bezit!

Grafisch werk

Sommige webmasters opteren voor op maat gemaakte illustraties. Meestal blijft het grafisch werk echter beperkt tot het gebruik van standaard ikonen.

Voor een bedrijfslogo maakt men meestal een uitzondering. Het zal immers de identiteit van de firma uitstralen op diverse media: website, visitekaartjes, drukwerk, …. Het moet ook een hele tijd mee!

Indien gewenst, helpt altravida u een graficus te zoeken voor de creatie van uw logo. Hou er wel rekening mee dat een op maat gemaakt logo gauw enkele honderden euro’s kan kosten.

Als u een budget oplossing wenst, kan een logo ook gekozen worden via een online logo maker. Deze logo’s ogen mooi, maar zijn weinig origineel.