Onze diensten – Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat bent u met een mooie website, als deze niet wordt opgepikt door Google?

Haal de beste return uit uw investering.

Met SEO trekt uw website maximaal bezoekers aan.

SEO, Search Engine Optimization, staat voor het geheel aan maatregelen die er voor zorgen dat een website beter scoort in de zoekresultaten:

 1. De inhoud van de website optimaliseren en afstemmen op de gewenste zoekopdrachten
 2. De website technisch een zo goed mogelijke onderbouw geven
 3. Op een actieve wijze de website kenbaar maken op het internet

Optimalisatie van de inhoud

Wat is het doel van SEO?

Uw potentiële klanten maken continu gebruik van het internet om informatie te bekomen. Ze geven hierbij zoekopdrachten in die zoekmachines zoals Google of Bing omzetten naar een lijst met zoekresultaten.

Door SEO toe te passen, wordt de  inhoud van uw website afgestemd op de relevante zoekopdrachten die in Google en andere zoekmachines worden ingegeven. Met als uiteindelijke doel om uw website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten die er voor u toe doen.

Hoe verloopt SEO?

 1. Business in kaart brengen
  Elke SEO begint met het in kaart brengen van de diensten, activiteiten en producten van de opdrachtgever. We identificeren ook tot welk klantensegment de opdrachtgever zich wenst te richten.
 2. Keyword studie
  Vervolgens zal altravida een keyword studie uitvoeren. Wij identificeren de zoekopdrachten die aansluiten bij de activiteiten van de opdrachtgever.
  Niet alleen de voor de hand liggende enkelvoudige zoekwoorden worden genoteerd. Combinaties van zoekwoorden kunnen veel gerichter verwijzen naar de specifieke diensten of producten die u levert. Deze long-tail keywords zijn daarom nóg interessanter dan enkelvoudige keywords.
 3. Content creatie
  Finaal wordt SEO toegepast door het schrijven van teksten en het kiezen van foto’s die maximaal de gekozen keywords benadrukken.

Technische optimalisatie

Vraagt u zich af waarom uw oude website zo slecht scoort? Google heeft een reeks kwaliteitsrichtlijnen vooropgesteld en geeft sites die aan deze criteria voldoen een betere ranking.

SEO zoekmachine optimalisatieWij volgen maximaal de Google richtlijnen bij het ontwikkelen van onze websites en webshops. In het bijzonder schenken wij aandacht aan:

 • de performantie
  door afbeeldingen en programmatiecode te comprimeren, door browser caching toe te passen, door te hosten vanaf een snelle server die specifiek geconfigureerd is voor WordPress, …
 • de toegankelijkheid
  zowel voor de bezoekers als voor de zoekrobots, door de website goed te structureren, door een sitemap te voorzien, door een omschrijving toe te voegen aan de afbeeldingen,  …
 • de beveiliging
  door een SSL certificaat te implementeren (https://). Ooit waren SSL certificaten duur en exclusief. Vervolgens vonden ze ingang bij alle websites waarop klanten gevoelige informatie zoals gebruikersnamen en paswoorden achterlaten. Basis certificaten die het verkeer tussen uw website en de browser van de bezoeker encrypteren, zijn inmiddels zeer goedkoop geworden.

Er is geen reden meer om een website te lanceren zonder SSL certificaat!

Lanceren op het net

Zoekmachines volgen links om websites te traceren die ze vervolgens zullen indexeren. Een nieuwe website kan dus lang onontdekt blijven!

Wij melden uw site actief aan bij Google en Bing, om een directe indexatie te bekomen.

Tot slot: SEO is een werkwoord! In de loop van de eerste maanden volgen wij systematisch de rankings op en eventueel moet er hier en daar worden bijgestuurd.

Maar aangezien de markt voortdurend in beweging is, moet elke goed beheerde website regelmatig op SEO geëvalueerd worden.