Onze diensten – Webdesign

Webdesign

Een website is uw 24/7 visitekaartje op het web.

Een webshop kent geen sluitingstijden.

Om een website te lanceren op het internet, moeten we:

 1. de website realiseren als een complex geheel van inhoud (tekst, foto’s, …) en presentatie.
 2. de website onderbrengen op een hosting server, vanwaar ze 24/7 bereikbaar is voor het internet.

Website ontwikkeling in WordPress

altravida heeft bewust de keuze gemaakt om websites en webshops te bouwen in WordPress. Dit Content Management System (CMS) biedt immers tal van voordelen.

wordpress market share

 • Absolute nr. 1!
  Binnen de markt van CMS platformen is WordPress de absolute nr. 1 met een marktaandeel van ruim de helft. Het is een open source systeem dat ondersteund wordt door een zeer uitgebreide en actieve community. De continuïteit van het platform is dan ook verzekerd.
 • Inspelen op de noden van vandaag én morgen
  Aangedreven door haar brede community volgt WordPress de technologische evoluties en de design trends op de voet en zal het dit ook in de toekomst blijven doen.
 • Zeer ruime keuze aan thema’s en designs
  U vindt zeker een design dat past bij uw bedrijf. Alle recente thema’s zijn responsive, geschikt voor desktop, tablet en GSM.
  Ook zijn er tal van software leveranciers die WordPress plugins bouwen. Deze software componenten bieden extra functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de ondersteuning van het betaalverkeer van uw webshop.

altravida wendt haar expertise aan om de beste en meest betrouwbare thema en plugin bouwers te kiezen.

 • Zelf uw website of webshop beheren
  Voor een statische website, genre “visitekaartje”, voelt u wellicht niet de behoefte om zelf onder de motorkap van de website te duiken.
  Maar voor een dynamische blog, laat staan een webshop, zal u onvermijdelijk zelf inhoud moeten toevoegen. WordPress is hiervoor prima geschikt, omdat het ontstaan is uit een blog systeem. Wij voorzien de nodige opleiding, zodat u zelf uw website of webshop kan beheren en niet afhankelijk bent van ons. Wij staan natuurlijk klaar met raad en daad wanneer nodig!

Hosting

Uw website moet 24/7 bereikbaar zijn. Wij hosten uw website via een high availability server, specifiek geconfigureerd voor WordPress, om de beste performantie te garanderen.

Het maken van backups, het uitvoeren van technische upgrades en een regelmatige controle van de goede werking van de site is eveneens inbegrepen in de hosting.

Tot slot omvat onze hosting ook de domeinnaam die jaarlijks hernieuwd dient te worden. Wij nemen deze administratie op ons en kunnen eventueel een reeds bestaande domeinnaam transfereren.